Kunstprojekt 2017

Hele juni summede institutionen af kreativitet. Vi havde nemlig vores årlige kunstprojekt på programmet. I denne måned var Brumbasserne og Humlebierne primært opdelt, da aktiviteterne var planlagt efter børnenes udviklingsniveau. Humlebierne (vuggestuen) lavede blandt andet æbletryk på et lærred. Her skulle børnene først male hele lærredet, derefter lave aftrykkene og afslutningsvis dryssede de med glimmer. Brumbasserne (børnehaven) arbejdede blandt andet med primær farver. Her skulle de fx prøve at blande farver, for at skabe nye. De malede med primær farverne på et lærred, og lagde derefter effekter ind med en snor, som var smurt ind i sort maling. Det er for begge grupper længerevarende processer, og vi kunne mærke, at fordybelsen var utrolig givende for børnene.

Vi lavede også et kæmpe fællesprojekt, hvor alle børn var deltagende. Vi er så heldige, at vi i institutionen har en mor, Mikala Varming, som er kunster. Vi havde et ønske om, at vores facade malerier skulle fornyes og gøres mere spændende. Den idé var Mikala helt med på, og hun kom med nogle fantastiske skitser. Mikala fik frie tøjler og gik i gang. Her skulle børnene, i samarbejde med Mikala, sætte deres præg på malerierne. Dette kom til udtryk i håndaftryk og finurlige små dyr.

Vi afsluttede denne måned med en fernisering for forældrene, hvor alt den flotte kunst blev udstillet. Det var en fantastisk måned, og vi er selv ret godt tilfredse med resultatet 🙂